Handlanger veldbestormer PSV krijgt ook straf

PSV is resoluut en deelt ook forse straf uit aan 'handlanger' van veldbestormer

21 maart 2023 om 17:25
Laatste update: 21 maart 2023 om 17:28

PSV deelt ook een forse straf uit aan de handlanger van de veldbestormer tijdens het duel met Sevilla. De Eindhovenaren, die destijds ondanks een 2-0 nederlaag werden uitgeschakeld in de Europa League, willen zo een sterk signaal afgeven.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat de 'helper' van de veldbestormer anderhalf jaar lang niet het Philips Stadion in mag. Dylano K., die Sevilla-doelman Marko Dmitrovic aanviel, wist binnen te komen via een ticket van een kennis. Dat is onacceptabel voor PSV. 

Maandag werd bekend dat Dylano K. een stadionverbod krijgt voor veertig jaar. De straf voor de persoon die hem hielp wordt door PSV gezien als gerechtvaardigd, en dient vooral als een signaal. Fans die hun ticket doorsturen naar personen die een stadion eigenlijk niet in mogen, worden mede-verantwoordelijk gehouden zodra dit wordt geconstateerd of als de situatie escaleert. 

Naar alle verwachting wordt PSV nog fors gestraft door de UEFA. De club van trainer Ruud van Nistelrooij hoopt eind deze maand te horen welke sanctie het kan verwachten.