Heerenveen vreest voor Van Aken, nog onduidelijkheid over Noppert

Heerenveen vreest voor Van Aken, nog onduidelijkheid over Noppert

22 maart om 17:16

Joost van Aken is woensdag geblesseerd geraakt tijdens een oefenduel van sc Heerenveen met Vitesse. De verdediger ligt er mogelijk een tijdje uit, al is dat nog niet zeker.

Van Aken kwam bij een corner in botsing met doelman Jan Bekkema en leek zijn knie te verdraaien, schrijft de Leeuwarder Courant. "Wanneer iemand niet eens zelf van het veld kan lopen, vrees je voor een zware blessure", aldus trainer Kees van Wonderen. "De eerste berichten zijn dat de schade mee lijkt te vallen. Maar dat moeten we afwachten. Ik heb Joost zelf nog niet gesproken. Hij zal ongetwijfeld een blessure hebben. Laten we vooral hopen dat het niet dramatisch is."

De Leeuwarder Courant schijft daarna dat het er niet gunstig uitziet en Van Aken volgende week wordt onderzocht in het ziekenhuis. Daarnaast is het nog maar de vraag of Andries Noppert dit seizoen nog in actie komt. Van Wonderen zegt dat het de goede kant opgaat, maar kan geen zekerheid geven. 

"Het zijn nog maar acht speelronden. Als het nog meer tijd nodig heeft, dan kan het zijn dat hij pas helemaal aan het einde van het seizoen terugkeert", vertelt hij aan Voetbal International. "Of dat hij in het slechtste geval zelfs helemaal niet meer speelt. Dat kan ik niet uitsluiten. Laten we hopen op een positiever scenario en dat Andries over een paar weken in elk geval weer met de groep kan trainen."