De ideale Oranje-formatie van Kraay: geen Memphis, wel Wieffer

De ideale Oranje-formatie van Kraay: geen Memphis, wel Wieffer

26-03-2023 12:56
124

Hans Kraay junior verheugt zich op Mats Wieffer in het Nederlands elftal. De ESPN-analist stelt zijn ideale Oranje-formatie samen als iedereen fit is en daarin is ook plek voor de controleur van Feyenoord.

Kraay hoopt dat Wieffer debuteert tegen Gibraltar. "Hij past zich op alle niveaus heel snel aan", zegt hij bij Goedemorgen Oranje van ESPN. "Als je heel erg goed bent bij Excelsior, dan kun je snel denken: het is maar de Keuken Kampioen Divisie. Maar ik ben bij die eerste training van het Nederlands elftal gaan kijken. Dan zoekt hij met niemand contact, strikt hij zijn veters nog een keer en doet hij moeiteloos mee in het positiespel."

Kraay voorziet een droomkoppel met Wieffer en Frenkie de Jong. "Iedere centrale verdediger – of je nu Van Dijk, Timber of De Ligt bent of vroeger Ruud Krol was – vindt het heerlijk om gewoon een bal af te pakken en hem aan iemand te geven die opendraait en voetbalt. Wieffer doet dat ook. Dan heb je twee mensen waarmee je aan het voetballen komt. Dat had je tegen Frankrijk niet."

De analist heeft geen plek voor Georginio Wijnaldum én Memphis Depay in zijn ideale opstelling. "Memphis en Wijnaldum hebben het geweldig gedaan, maar ik zou voor frisheid kiezen tot ze weer in goeden doen zijn. Maar je moet ze nooit afschrijven." 

De Oranje-opstelling van Kraay: Noppert; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké; Wieffer, De Jong, Simons; Malen, Gakpo, Bergwijn.