Heracles Almelo ontsnapt tegen FC Den Bosch, Willem ll verslaat MVV

26-03-2023 16:27
19

Heracles Almelo blijft in het spoor van koploper PEC Zwolle. De ploeg van John Lammers won zondag in eigen huis met 3-2 van FC Den Bosch.

Heracles Almelo - FC Den Bosch 3-2
Heracles doet nog mee om de titel, maar ligt sowieso op koers voor promotie. Met nog een wedstrijd tegoed was de achterstand zes punten en daarom moest het duel met Den Bosch worden gewonnen.

Den Bosch vreesde een 13-0 scenario omdat Heracles al na een halve minuut op voorsprong kwam. Het was Lucas Schoofs die scoorde en daardoor dreigde een nieuwe afstraffing, maar Rik Mulders trok de stand al snel weer gelijk voor Den Bosch. Vlak voor rust wist Heracles de voorsprong toch weer naar zich toe te trekken. Samuel Armenteros scoorde, daarna kreeg Teun van Grunsven een eigen goal op zijn naam staan.

Lang bleef het spannend in de tweede helft. Zeker na de 3-2 van Nikolaj Möller was Den Bosch allesbehalve dood en begraven. Heracles weigerde het meermaals af te maken en ook de bezoekers kregen kansjes op een 3-3, die niet viel.

Willem ll - MVV 2-0
Willem ll - MVV was een wedstrijd tussen de nummer vijf en nummer zeven, maar het affiche bracht niet wat men op voorhand verwacht had. Het publiek kreeg een redelijk tamme wedstrijd te zien waarin de hoogtepunten spaarzaam waren. Het doelpunt van Elton Kabangu na twintig minuten was het enige opwindende moment in de eerste helft. Pas in blessuretijd besliste Joeri Schroijen de wedstrijd.

Willem ll verstevigt plek vijf en noteert vijftig punten. MVV heeft er zes minder.