Karlsson richtte zichzelf weer op na mislukte transfer: 'Was wel eventjes boos ja'

Karlsson richtte zichzelf weer op na mislukte transfer: 'Was wel eventjes boos ja'

27-03-2023 11:15
36

Jesper Karlsson is blij dat hij nog steeds voor AZ speelt en weer indruk kan maken voor de Alkmaarders. De Zweedse aanvaller kon deze zomer een mooie transfer maken, maar zijn club ging daar niet mee akkoord. Toch zette hij de knop om en is hij na een stroeve start van het seizoen weer helemaal de oude.

Onder andere Celta de Vigo en Bournemouth waren in de race voor Karlsson. "Hoewel ik destijds even boos was, toonde de clubleiding begrip en hebben ze me omarmd", zegt de Zweed in gesprek met Voetbal International. "Dat is volgens mij niet vanzelfsprekend. Vandaar ook dat ik nu echt niet denk aan komende zomer. Er is nog zoveel moois om voor te strijden dit seizoen. Daar wil ik geen afleiding bij hebben."

Karlsson raakte aan het begin van dit seizoen geblesseerd en had wat moeite om zijn vorm terug te vinden. Inmiddels is de Zweedse aanvaller weer helemaal terug voor AZ. "Ik ben geduldig gebleven. Ik weet van mezelf dat ik elke dag hard werk om dit soort momenten eruit te laten komen. In mindere periodes moet je focussen en blijven vertrouwen dat het goed komt. Bij AZ heerst een sfeer waarin iedereen elkaar in zijn kracht probeert te krijgen."