'Alarmbellen gaan af bij Vitesse: club dreigt nu echt op te houden met bestaan'

'Alarmbellen gaan af bij Vitesse: club dreigt nu echt op te houden met bestaan'

27-03-2023 15:48 Laatste update: 15:50
743

Alle alarmbellen gaan af bij Vitesse, zo meldt de Gelderlander. De KNVB dreigt de proflicentie van de Arnhemmers nu echt in te gaan trekken, wat ervoor zou zorgen dat ze niet meer in het betaalde voetbal uit mogen komen.

Dat heeft alles te maken met de stadionkwestie van Vitesse. De club heeft nog altijd geen akkoord bereikt met het GelreDome over een verlenging van de samenwerking, terwijl het al een deadline van de KNVB heeft gemist. Nu stelt de bond een ultimatum: voor 11 april moet er duidelijkheid komen van Vitesse over het stadion. Als dat niet lukt, wordt de proflicentie ingetrokken.

Vitesse is per post op de hoogte gesteld van dat nieuws. 'Daarmee zou Vitesse, één van de oudste Nederlandse voetbalclubs, met een zeer rijke historie en waarbij vele supporters, sponsoren, spelers, werknemers en vrijwilligers zijn betrokken, ophouden te bestaan', schrijven advocaten in de brief.

Vitesse verloor al een kort geding over het gebruik van het GelreDome, maar het gaat nu in hoger beroep via een turbospoedbehandeling. 'De tijd tikt namelijk weg', zo schetst de Gelderlander. De KNVB benadrukt namelijk dat het onverbiddelijk zal zijn. Vitesse hoopt dat het gerechtshof de nieuwe zaak nog voor 31 maart kan behandelen.

Het lijkt erop dat het hoger beroep het laatste redmiddel is van Vitesse. Tal van onderhandelingen met stadioneigenaar Michael van de Kuit liepen namelijk op niets uit.