'Van Basten was aangename man, maar hij was veel beter als voetballer dan trainer'

'Van Basten was aangename man, maar hij was veel beter als voetballer dan trainer'

30-03-2023 14:42
29

Sven Kums vindt Marco van Basten 'een heel aangename man', maar de captain van KAA Gent is minder overtuigd van de trainerskwaliteiten van San Marco. De twee hebben echter nog steeds goed contact met elkaar.

In het seizoen 2012/13 werkten Kums en Van Basten met elkaar bij sc Heerenveen. "Naast het veld klikte het wel", begint eerstgemoemde tegenover Eleven Sports. "Van Basten was een heel aangename man en hij was altijd in voor een babbel. Als trainer klikte het inderdaad niet. Hij was een veel betere voetballer dan trainer."

Toch bewaart Kums goede herinneringen aan Van Basten. "Als hij meedeed bij een rondootje was het niet normaal... Hij deed ook altijd aan yoga voor de training, dan stond hij ineens op zijn hoofd", lacht de ervaren middenvelder. "Ik app hem nog weleens soms en dan stuurt hij direct wat terug."

Kums verruilde Heerenveen in de zomer van 2013 voor Zulte Waregem. Van Basten vertrok een jaar later uit Friesland, om aan de slag te gaan als trainer van AZ. In Alkmaar deed de oud-spits echter al snel een stap terug.