'Uitspraken Van Nistelrooij worden niet door iedereen bij PSV gewaardeerd'

'Uitspraken Van Nistelrooij worden niet door iedereen bij PSV gewaardeerd'

1 april 2023 om 08:50
Laatste update: 1 april 2023 om 09:01

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij heeft de boel op scherp gezet met de kritiek op de clubleiding, aldus het Eindhovens Dagblad. Hij sprak vrijdag over de wisselvalligheid van zijn ploeg en wees naar de verkopen van Cody Gakpo en Noni Madueke.

"Het is gewoon een heel onrustig jaar waarin ontzettend veel is gebeurd. Daar moeten we realistisch in zijn, maar we gaan gewoon door. Als dit het jaar is dat het moest gebeuren, dan verkoop je niet je twee beste spelers in de winter...", zei Van Nistelrooij vrijdag op het wekelijkse perspraatje.

Die uitspraak wordt niet door iedereen binnen PSV gewaardeerd, weet de krant. 'Binnen PSV is er aan de ene kant begrip voor het standpunt van Van Nistelrooij, maar ook stevige ergernis over zijn verklaringen voor het huidige seizoen. Waarom nu? Het late tijdstip waarop hij zijn verklaringen deelt, speelt een rol bij het gemoed aan de Frederiklaan', aldus het ED.

Madueke werd voor rond de 35 miljoen euro verkocht aan Chelsea, maar was vaak geblesseerd, terwijl Gakpo altijd bepalend voor PSV is geweest. Het ED nuanceert echter, want ook met Gakpo werd PSV uitgeschakeld in de Champions League door Rangers FC. 

'Vooral bijzonder is het moment waarop Van Nistelrooij nu tot zijn conclusie komt. Deze week verschenen enkele kritische analyses over PSV en het leek alsof hij daarop wilde reageren. Door voor het eerst zo nadrukkelijk te wijzen naar zijn collega’s fronsten intern echter de nodige wenkbrauwen.'