Feestdebuut Tuchel: Bayern maakt rivaal Dortmund kapot en heeft koppositie terug

01-04-2023 20:23
21

Bayern München heeft in Der Klassiker een flinke tik uitgedeeld aan aartsrivaal Borussia Dortmund. In de eerste wedstrijd onder Thomas Tuchel won Der Rekordmeister met 4-2, waardoor het weer terug is aan kop in de Bundesliga.

Het treffen tussen Bayern en Dortmund was voor beide ploegen van cruciaal belang. Voorafgaand aan het duel waren Die Borussen in het bezit van de koppositie, wat één van de redenen was voor het ontslag van Julian Nagelsmann bij Bayern. Tuchel koos bij Bayern voor Matthijs de Ligt. Daley Blind, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui zaten op de bank, net als Donyell Malen bij Dortmund.

Na twaalf minuten werd de thuisploeg flink geholpen: Dortmund-keeper Gregor Kobel maaide vol over een pass van Dayot Upamecano heen, waardoor de bal in het doel hobbelde: 1-0. De fortiunlijke treffer gaf Bayern vleugels. De kampioen van Duitsland greep het initiatief en denderde over zijn aartsrivaal heen. Daardoor stond het na een kwart wedstrijd al 3-0: via De Ligt maakte Thomas Müller de tweede Bayern-treffer, niet veel later was de Duitser in de rebound opnieuw trefzeker.

Dortmund kreeg ondertussen ook nog wat kansjes, maar het geluk was niet aan de zijde van de bezoekers. Daardoor stond het bij rust 3-0. Na de pauze pakte Bayern de draad direct weer op. Na een mooie actie van Leroy Sané en een goed overstapje van Müller deelde Kingsley Coman de definitieve nekslag uit aan Dortmund: 4-0.

De wedstrijd kabbelde daarna voort. Borussia Dortmund deed in de laatste twintig minuten wel nog wat terug. Emre Can maakte de eretreffer vanaf de stip, al zat Yann Sommer nog dichtbij. Malen pikte zijn doelpuntje vlak voor tijd ook nog mee. Daardoor eindigde de wedstrijd in 4-2, omdat Bayern aan de andere kant twee buitenspelgoals maakte en een nieuwe fout van Kobel niet nog eens afstrafte.

Door de overwinning gaat Bayern nu weer aan kop in de Bundesliga. Het heeft nu twee punten meer dan Borussia Dortmund, dat terug is gevallen naar de tweede plek. De formatie van Edin Terzić heeft nog acht wedstrijden om Bayern alsnog binnen te halen.