KNVB maakt klein foutje: aanstelling voor Klassieker per ongeluk bekend gemaakt

KNVB maakt klein foutje: aanstelling voor Klassieker per ongeluk bekend gemaakt

03-04-2023 11:24
76

KNVB heeft per ongeluk bekendgemaakt dat Allard Lindhout de scheidsrechter is voor het bekerduel tussen Ajax en Feyenoord. Het nieuws van de aanstelling werd in de Voetbal.nl app naar buiten gebracht.

Lindhout fluit aankomende woensdag de bekerclash tussen Ajax en Feyenoord. Rogier Honig en Rens Bleumink assisteren de hoofdarbiter vanaf de zijlijn, terwijl Pol van Boekel van Mario Diks verantwoordelijk zijn voor de VAR tijdens De Klassieker. De wedstrijd begint om 20.00 uur in De Kuip.

Wedden

Meer odds

Lindhout floot eerder dit seizoen twee wedstrijden van Feyenoord, terwijl hij vier Ajax-wedstrijden in goede banen moest leiden. Zijn eerdere optreden bij de wedstrijd tussen FC Twente en Feyenoord leverde kritiek op vanwege een controversiële handsbal van een Twente-verdediger. Lindhout gaf destijds geen penalty en de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Dit wordt de eerste Klassieker in de loopbaan van de Nederlandse scheidsrechter, die eerder dit seizoen als hoofdarbiter fungeerde bij de kraker tussen PSV en Feyenoord. Het treffen eindigde in 4-3 voor de Eindhovenaren en was de eerste topper voor de man uit Warmond. De arbiter heeft dertig wedstrijden op zijn naam staan in het huidige voetbalseizoen.