Willems geeft opheldering: 'Iedereen ziet mijn naam en denkt dat ik crimineel ben'

Willems geeft opheldering: 'Iedereen ziet mijn naam en denkt dat ik crimineel ben'

04-04-2023 16:13
63

Jetro Willems is geschrokken van het nieuws over de inval in zijn woning. De FC Groningen-speler geeft aan het huis, waarin wapens lagen, te verhuren en er allang niet meer te wonen tegenover RTV Noord.

Willems ving het nieuws op via een journalist van de Telegraaf, die de verdediger op de hoogte bracht van de situatie. "Ik was wel in shock. Je weet natuurlijk niet wat er aan de hand is en het is wel een huis van mij. Iedereen ziet mijn naam en denkt nu dat ik een crimineel ben. Maar iedereen die mij kent, weet dat ik er allang niet meer woon." Wie daar wel wonen, kent Willems niet al te best. "Ik weet niet of er criminele activiteiten gebeurden. Het is alsof je een makelaarsbedrijf hebt. Als diegene het kan betalen en hij heeft de papieren, dan is het goed", vertelt Willems, die meer woningen verhuurt.

Over de precieze benaming van het criminele feit tast ook Willems in het duister. "Ik heb niks gehoord, niemand heeft me iets gezegd. Daarom is het geen inval, maar een aanhouding. Bij een inval word je als verhuurder direct aan de kant gezet en ondervraagd. Ik heb niks van de politie vernomen". Op maandag werden een 22-jarige Dordtenaar en een 28-jarige Rotterdammer aangehouden bij de woning die Willems verhuurt in Barendrecht. Er werden twee vuurwapens gevonden in het huis.