Van Basten en Boulahrouz zien De Jong-vervanger: 'Kan hier wel van genieten'

Van Basten en Boulahrouz zien De Jong-vervanger: 'Kan hier wel van genieten'

06-04-2023 13:26 Laatste update: 16:43
27

Franck Kessié heeft indruk gemaakt op Khalid Boulahrouz en Marco van Basten tijdens de Clásico in de Copa del Rey. De Ivoriaanse middenvelder moest Frenkie de Jong vervangen en deed dat volgens de twee voormalig Oranje-internationals goed.

Barcelona verloor woensdagavond met maar liefst 0-4 van Real Madridm waardoor het uitgeschakeld is in de Spaanse beker. Kessié veroorzaakte weliswaar een penalty, maar hij speelde voor de rest een sterke partij. Dat concludeerde ook Boulahrouz in de rust van het duel bij Ziggo Sport. "Ze missen Frenkie de Jong zeker, het is een speler van de buitencategorie. Niks ten nadele van Frenkie, maar zijn vervanger doet het hartstikke prima", begint de oud-verdediger.

"Ik zei eerst dat ik Kessié geen Barça-speler vind, maar als je kijkt naar zijn technische bagage... Hij speelt echt een hele goede wedstrijd, ik kan hier wel van genieten", vervolgt Boulahrouz. Collega Van Basten kan zich vinden in die woorden. "Hij is best een andere speler dan Frenkie de Jong, maar eigenlijk doet hij het voortreffelijk."