Weghorst krijgt toch lof na eerste reserveplek: 'Zou hem niet onderschatten'

Weghorst boezemt angst in bij United-tegenstander: 'Zou hem niet onderschatten'

6 april 2023 om 17:59
Laatste update: 6 april 2023 om 18:21

Everton-trainer Sean Dyche is nog altijd onder de indruk van Wout Weghorst bij Manchester United. De spits krijgt flink wat kritiek vanwege zijn gebrek aan doelpunten en begon voor het eerst sinds zijn komst in Manchester op de bank tijdens de wedstrijd tegen Brentford woensdag. 

Zaterdag neemt Dyche het met Everton op tegen Manchester United op Old Trafford. De trainer hoopt in ieder geval op een mindere Weghorst die dag. "Hij is een fantastische voetballer. Hij werkt hard en is heel professioneel, elke trainer zoekt iets anders in zijn spits. Je moet hem echt niet onderschatten, maar ik hoop dat hij zaterdag niet zo’n goede professional is als altijd", zei de manager op een persconferentie.

Everton is in vol gevecht tegen degradatie en de ploeg kan de punten op bezoek bij het team van manager Erik ten Hag heel goed gebruiken. De nummer vijftien, zestien, zeventien en achttien hebben allemaal 27 punten onderaan de competitie, dus staat Everton op doelsaldo nog boven de streep. De nummer achttien, op dit moment Bournemouth, degradeert automatisch.