Veelbesproken El Yaakoubi: 'Ik ga nou niet met supergoed gevoel naar Excelsior'

Veelbesproken El Yaakoubi: 'Ga niet per se met supergoed gevoel naar Excelsior'

9 april 2023 om 13:18

Redouan El Yaakoubi hoopt na dit seizoen een stap hogerop te zetten in de Eredivisie. Hoewel Excelsior onlangs een optie in zijn contract lichtte, vindt de veelbesproken verdediger het tijd voor de volgende stap.

El Yaakoubi ging zaterdag met Excelsior met 4-0 onderuit bij PSV, maar toch smaakt het duel in het Philips Stadion voor hem naar meer. "Ik denk dat ik wel heb laten zien dat ik goed mee kan met het niveau", vertelt hij voor de camera van VoetbalNieuws. "Ik hoop na dit jaar een goede stap te maken."

De 27-jarige mandekker ligt na zijn contractverlenging tot medio 2024 vast in Kralingen, waardoor er een kleine transfersom betaald zal moeten worden. "Mijn ambitie is vanaf het begin van het jaar geweest dat ik graag een stap wil maken. Ongeacht wat de situatie nu is en hoe ik mij voel bij de club, ambieer ik dat nog steeds. Of er nu een optie gelicht is of niet, maakt niet zo heel veel uit."

De gang van zaken rond de OneLove-campagne heeft wel zijn weerslag gehad op El Yaakoubi. Excelsior ontnam hem het aanvoerderschap, nadat hij niet wilde poseren achter een OneLove-spandoek en ook de speciale OneLove-band niet wilde dragen. "Ik ben natuurlijk niet blij geweest met de situatie. Ik voetbal nu, maar of ik met een supergoed gevoel naar de club toe ga, nee, niet per se."