Meest pijnlijke vind ik toch wel dat mensen mij als mens in twijfel trekken

"Meest pijnlijke vind ik toch wel dat mensen mij als mens in twijfel trekken"

2 april - 09:28
289

Redouan El Yaakoubi heeft uitgebreid gereageerd op de ophef die over hem is ontstaan na de OneLove-campagne. De 27-jarige verdediger van Excelsior vertelt dat hij is aangedaan door de kritiek.

El Yaakoubi raakte zijn aanvoerdersband kwijt bij de Kralingers, omdat hij de OneLove-aanvoerdersband niet wilde dragen en hij ook niet wilde poseren voor een spandoek met dezelfde boodschap. "Het meest pijnlijke vind ik toch wel dat mensen mij in ieder geval als mens in twijfel trekken. Gelukkig merk ik wel dat het voor 95 procent positief is, maar die vijf procent zit me toch wel een beetje dwars", zegt hij tegen de NOS.

El Yaakoubi voelt zich zelfs een beetje 'gebrandmerkt'. "Toch wel een beetje ja. Mensen die mij heel goed kennen, die mijn karakter kennen, die mij als mens kennen, die weten hoe ik in het leven sta. En die weten ook dat ik de strijd aanga voor elk mens. Wie je ook bent. Ik zal nooit geweld verheerlijken, ik zal nooit extremisme verheerlijken. Zo zit ik niet als mens in elkaar."

"Ik vind het wel belangrijk dat we verschillen omarmen, maar dat we vooral overeenkomsten bespreken", vervolgt de verdediger, die kritisch is op de clubleiding van Excelsior. "Die verschillen omarmt niet iedereen. En zo dus ook niet heel veel mensen binnen de club. Dat vind ik zonde. Tenminste, in ieder geval de mensen met wie ik gesproken heb."

"Ik denk dat er genoeg andere mensen wel achter mijn gedachtegoed staan. En weten dat ik in ieder geval met de beste bedoelingen heb proberen te handelen. Maar dat ik in ieder geval voorvechter ben van gelijkheid en vrijheid", besluit El Yaakoubi. Stijn van Gassel is de nieuwe aanvoerder van Excelsior, dat zaterdag een punt pakte tegen FC Twente (0-0).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie