Wormuth aangeslagen: 'Dan zie ik zo'n jongen als Vloet... Ik laat hem niet vallen'

Wormuth aangeslagen: 'Dan zie ik zo'n jongen als Vloet... Ik laat hem niet vallen'

09-04-2023 14:11
94

Frank Wormuth is emotioneel als hem bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN naar Rai Vloet wordt gevraagd. Eerder deze week gaf de voormalig Heracles Almelo-trainer in een interview met Voetbal International aan dat hij Vloet zal opzoeken in de gevangenis.

Wormuth liet Vloet, twee maanden na het dodelijke ongeval waarbij een kind van vier om het leven kwam, weer spelen bij Heracles. Hans Kraay junior vraagt de Duitser of het diens grootste fout als trainer is geweest. "Ik ben zelf ook drie kinderen verloren", begint Wormuth, die drie ongeboren kinderen verloor. "Ik voel wat die ouders voelen. Het is achteraf gezien een fout, logisch. Maar je hebt niet, net als ik, in het verhaal gezeten."

"Je weet niet hoe je met deze situatie moet omgaan", vervolgt Wormuth, die nogmaals erkent dat hij het anders had moeten aanpakken. Wormuth betrekt de situatie van Vloet op die van hemzelf. "Ik ben drie kinderen verloren in de buik van de moeder, die ik daarna nog in mijn handen heb gehad. Mijn zoon heeft een depressie. Dan zie ik zo'n jongen als Vloet...", valt hij stil. "Mensen kunnen zich afvragen waarom ik bijvoorbeeld bij hem langsga, maar die kennen de situatie niet."

"Voor mij is het logisch dat ik hem bezoek in de gevangenis. Ik laat hem niet vallen, maar het is duidelijk dat het bullshit is wat hij heeft gedaan. Dat is vreselijk."