'Vloet heeft heel grote fout gemaakt, maar zoek hem op als hij in gevangenis komt'

'Vloet heeft heel grote fout gemaakt, maar zoek hem op als hij in gevangenis komt'

05-04-2023 17:38 Laatste update: 17:40
48

Frank Wormuth wil Rai Vloet op gaan zoeken in de gevangenis. De Duitse coach erkent echter dat hij 'een grote fout' heeft gemaakt door Vloet zijn rentree te laten maken bij Heracles Almelo, twee maanden nadat hij een dodelijk ongeval veroorzaakte.

Vloet is deze week veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar, nadat hij een verkeersongeluk veroorzaakte waarbij een vierjarig kind om het leven kwam. De middenvelder reed ongeveer 200 kilometer per uur, gaf plankgas, remde niet, deed geen poging om weg te sturen en had gedronken. Toen het ongeval gebeurde stond hij onder contract bij Heracles en loog hij tegen Wormuth over het feit dat hij niet te veel gedronken zou hebben. Wormuth zocht Vloet na het ongeval op. 

Wedden

Meer odds

"Hij zat in een klein kamertje bij zijn moeder thuis", vertelt de clubloze trainer tegenover Voetbal International. "Ik dacht: als hij hier een half jaar zit, gaat-ie kapot. Het deed me denken aan mijn eigen zoon, die aan depressies lijdt. Ik wilde voorkomen dat Rai ook zo ziek werd. Ik móét deze jongen terughalen bij de ploeg, dacht ik. Alleen: daarna ging alles veel te snel."

Twee maanden na het ongeval mocht Vloet invallen op bezoek bij NEC. "Een grote fout. Ik zat zo in die tunnel", blikt Wormuth terug. "Ja, ik wilde hem helpen. Omdat ik weet wat een depressie met iemand doet. Ik had me eerst voorgenomen dat hij alleen zou trainen. Maar toen zag ik hem trainen, niet eens op honderd procent, en toen dacht ik… Ik neem hem mee… En ja, dan ben je zo in de ban van het presteren… Toen bracht ik hem in."

Wormuth zegt dat hij nog steeds een bijzondere band heeft met Vloet, maar hij is ook duidelijk. "Hij heeft een heel grote fout gemaakt en moet daarvoor gestraft worden, géén discussie. Alhoewel geen enkele straf het leven van de jongen terugbrengt. Maar ik zal er ook voor Rai zijn als hij dat wil. Ook wanneer hij in de gevangenis komt, dan zoek ik hem op."