Excelsior haalt opgelucht adem en pakt belangrijke driepunter tegen Go Ahead

14-04-2023 21:55
36

Het is Excelsior vrijdagavond gelukt om drie hele belangrijke punten te pakken tegen Go Ahead Eagles. In eigen huis werd het 2-1 voor de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen. Julian Baas was met zijn doelpunt de matchwinner voor Excelsior.

Beide ploegen zijn nog niet helemaal zeker van lijfsbehoud in de Eredivisie. Voorafgaand aan het duel in Rotterdam stond Excelsior nog op plek zestien op de ranglijst, een positie waarmee je aan het eind van dit seizoen nacompetitie moet spelen. Go Ahead Eagles stond op plek twaalf met zes punten voorsprong op de tegenstander van vrijdagavond.

In de eerste helft gingen de kansen over en weer, maar de wedstrijd kwam pas echt los na de rust. In minuut 54 was het Couhaib Driouech die na slap uitverdedigen van Go Ahead een niet te missen kans kreeg op de openingstreffer. Hij maakte de 1-0, maar die werd al snel weer van het bord geveegd. Willum Willumsson stond namens Go Ahead op de goede plek na een afgezwaaide corner en maakte zes minuten later de gelijkmaker.

Maar in minuut 65 kwam dan alsnog de goal, die later de bevrijdende voor Excelsior bleek. Baas knalde de bal van afstand stijf in de kruising en maakte zo de 2-1 voor de thuisploeg. Uiteindelijk bleek dat ook de eindstand en daardoor wipt Excelsior over FC Emmen heen op de ranglijst. Go Ahead blijft veilig op plek twaalf staan.