Van den Belt krijgt bijna vingers in zijn oog: 'Hij was aan het provoceren'

'Geprovoceerde' Van den Belt: 'Toen kreeg ik een vinger in mijn oog'

15 april om 07:50

Thomas van den Belt had het vrijdagavond aan de stok met Telstar-speler Anass Najah. Na de 2-0 zege van PEC Zwolle bakkeleiden de twee vrolijk verder en kreeg de toekomstig Feyenoord-middenvelder twee vingers in het gezicht.

"We waren de hele wedstrijd wel een soort koppeltje, het ging heen en weer", begint Van den Belt voor de camera van ESPN. "Kort voor tijd gaf hij mij nog een tikje. Na afloop vroeg ik: moet je mijn shirtje nog hebben? Omdat hij de hele tijd achter mij aan liep. Dat moet ik misschien niet doen, maar toen kreeg ik misschien een vinger in mijn oog. Dat vond ik niet nodig, maar ik moet ook eerst naar mijzelf kijken."

"Aan de andere kant: hij was de hele wedstrijd mij aan het provoceren. Een tikkie uitdelen, tegen me aanlopen", gaat de 21-jarige middenvelder verder. "Aan het einde had ik twee keer gescoord, dus vroeg ik dat aan hem. Vervelend dat de camera er weer opstaat..."

Telstar-coach Mike Snoei keurt het gedrag van Najah niet goed, maar vindt de reactie van Van den Belt overdreven. "Hij zou in zijn oog geprikt zijn, maar dat is niet waar. Hij duwt op zijn wang."