'Cruijff neemt zorgen weg: eerste zomerversterking voor Barça is een feit'

'Cruijff neemt zorgen weg: eerste zomerversterking voor Barça is een feit'

15-04-2023 09:16
29

FC Barcelona gaat zich versterken met Iñigo Martínez. De Catalanen nemen de 31-jarige verdediger transfervrij over van Athletic Bilbao, waar zijn contract afloopt. Dat meldt Relevo.

De komst van Martínez hing al enige tijd in de lucht. Hij bereikte vorige maand al een akkoord met Barça en onderging zelfs al een medische keuring. Deze week zette de linksbenige mandekker daadwerkelijk zijn handtekening onder een contract in Camp Nou. Volgens het doorgaans goed ingevoerde Spaanse medium is de overstap in kannen en kruiken.

Wedden

Meer odds

Barcelona zat al langer achter Martínez aan, maar de zogeheten zaak-Negreira vertraagde een deal. De twintigvoudig Spaans international was huiverig voor een mogelijke straf voor de Catalanen, maar Mateu Alemany en Jordi Cruijff namen de grootste zorgen bij hem weg. Daarmee gaat een belangrijke wens van Xavi in vervulling. De trainer wilde graag een linkbenige centrale verdediger aan zijn selectie toevoegen. Bovendien wordt de winnaarsmentaliteit van Martínez geprezen.

Martínez had het naar zijn zin bij Athletic Bilbao, maar op 31-jarige leeftijd ziet hij Barça als zijn laatste kans om nog echt om de prijzen te spelen. Bovendien wil hij graag nog eens in de Champions League uitkomen.

Met Ilkay Gündogan hoopt Barça spoedig een tweede transfervrije aanwinst te strikken. De 32-jarige middenvelder loopt uit zijn contract bij Manchester City.