'FC Barcelona heeft beet en haalt transfervrije middenvelder op bij Man City'

'FC Barcelona heeft beet en haalt transfervrije middenvelder op bij Man City'

14-04-2023 12:13 Laatste update: 12:53
71

FC Barcelona gaat zich spoedig versterken met Ilkay Gündogan, meldt SPORT. De transfer hing al een tijdje in de lucht en is nu op de laatste formaliteiten na rond. De Duitse middenvelder komt over van Manchester City.

Gündogan beschikt bij City over een aflopend contract, waardoor Barcelona hem na dit seizoen transfervrij overneemt. Hij tekent voor twee seizoenen, plus een optie voor een extra seizoen, in Catalonië, klinkt het. Naar verluidt gaat Gündogan twaalf miljoen euro per seizoen opstrijken bij de huidige koploper van La Liga. Dat is opvallend, aangezien Barcelona aan meerdere spelers heeft gevraagd akkoord te gaan met een salarisverlaging.

De clubleiding van Barcelona voerde donderdag gesprekken met Ihan Gündogan, de oom en belangenbehartiger van de City-middenvelder. Daarin zijn de laatste plooien gladgestreken, waardoor het enkel wachten is tot de handtekeningen op papier worden gezet.

Gündogan speelt sinds de zomer van 2016 in het Etihad Stadium en heeft The Citizens al een tijd geleden verteld zijn verbintenis niet verlengen. Tot dusver speelde hij 293 officiële wedstrijden voor City, waarin hij 54 keer scoorde en 38 assists gaf.