VP's Elftal van de Week: Feyenoord en PSV, maar Sparta hofleverancier

VP's Elftal van de Week: Feyenoord en PSV, maar Sparta hofleverancier

17 april om 10:00

Sparta is na speelronde 29 van de Eredivisie hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. De hoogvlieger uit Rotterdam vaardigt vier spelers af. Ook koploper Feyenoord, PSV, RKC Waalwijk en FC Volendam zijn van de partij.

Nick Olij (Sparta)
Voor Sparta-begrippen is Olij een absolute topkeeper. De doelman hield ook tegen sc Heerenveen (4-0) zijn doel schoon en blijft solliciteren naar een uitnodiging voor Oranje.

Dávid Hancko (Feyenoord)
Geen moment kwam Hancko in de problemen tegen Cambuur. Makkelijk, zou je kunnen zeggen, tegen de minst scorende ploeg van de Eredivisie, maar zo soeverein als de Slowaak zie je ze zelden.

Shurandy Sambo (Sparta)
Al het hele seizoen is hij van waarde voor Sparta, maar het was nog wachten op zijn eerste goal en assist. In het gewonnen duel met Heerenveen kwam alles eruit: Sambo scoorde én was aangever.

Mica Pinto (Sparta)
Als-ie scoort, doet-ie het goed. Pinto maakte dit weekend zijn tweede doelpunt van het seizoen en weer deed de Luxemburger dat met een absolute beauty. Het ligt voor de hand dat Sparta alsnog zijn contract gaat verlengen.

Carel Eiting (FC Volendam)
Het wordt steeds duidelijker dat Eiting veel beter kan dan, met alle respect, Volendam. Ook tegen PSV behoorde de fijnbesnaarde oud-speler van Ajax tot de beste spelers op het veld.

Gaetano Oristanio (FC Volendam)
Net als Eiting maakte de van Internazionale gehuurde Oristanio tegen PSV een ijzersterke indruk. De Italiaan was zéér bedrijvig, bij veel gevaarlijke momenten betrokken en ging voorop in de strijd.

Guus Til (PSV)
Met twee goals en een assist tegen Volendam hoopt Til zijn plek in de PSV-basis voor de topper tegen Ajax te hebben afgedwongen. Afgaande op dit weekend, verdient hij dat ook.

Vito van Crooij (Sparta)
Wie had dat gedacht: de eerste Eredivisie-speler die dit seizoen zowel qua doelpunten als assists de dubbele cijfers heeft gehaald, is Van Crooij. De aanvaller van Sparta steekt in bloedvorm.

Mats Seuntjens (RKC Waalwijk)
Florian Jozefzoon boorde hem met zijn bizarre misser een assist door de neus, maar dat mag de pret niet drukken/ Seuntjens creëerde tegen FC Groningen de ene na de andere kans en verdient alle complimenten.

Michiel Kramer (RKC Waalwijk)
Twee jaar geleden wilde hij nog stoppen, zaterdagavond wees Kramer zijn ploeg de weg met twee doelpunten tegen FC Groningen. Het kan verkeren. Applaus voor de wederopstanding van de spits.

Igor Paixão (Feyenoord)
Normaal gesproken kiest Arne Slot voor Oussama Idrissi en Alireza Jahanbakhsh op de vleugels, maar kan hij Paixão ook op de bank laten beginnen tegen AS Roma? De Braziliaan klopt stevig op de deur.