PSV vol zelfvertrouwen richting Ajax-thuis: 'Drie punten, houden hoop op de titel'

PSV vol zelfvertrouwen richting Ajax-thuis: 'Drie punten, houden hoop op de titel'

19-04-2023 13:24
107

Patrick van Aanholt is ervan overtuigd dat PSV zowel in de competitie als in de finale van de KNVB Beker van Ajax kan winnen. De linkervleugelverdediger stelt dat de Eindhovenaren dit aan hun stand verplicht zijn.

In gesprek met Voetbal International wordt Van Aanholt voorgelegd dat PSV met Ajax om plek twee strijdt. Wat hij van het aanstaande duel in Eindhoven verwacht? "Drie punten voor PSV. Maar zolang het kan, houden we hoop op de titel. Vijf jaar zonder kampioenschap is te lang voor PSV", zegt hij. "Als het kampioenschap niet lukt, dan moet dat het volgend seizoen gebeuren en moeten we nu echt tweede worden. Dus moeten we van Ajax winnen."

PSV treft Ajax in een week tijd tweemaal. Of hij liever tweede wordt of de beker pakt? "Allebei natuurlijk. Ik hoef helemaal niet te kiezen, haha. We willen de beker pakken en we willen de Champions League in. En dat kan ook. We weten waar we in de slotfase van het seizoen voor strijden. Er staan serieuze dingen op het spel en dat is wat je natuurlijk wil als speler. Voor zulke grote wedstrijden voetbal je."