AZ krijgt uitnodiging van Cruijff: 'Dat schijnt Barça lang niet altijd te doen'

AZ krijgt uitnodiging van Cruijff: 'Dat schijnt Barça lang niet altijd te doen'

19 april om 15:12

De prestaties van AZ O18 in de Youth League hebben de Alkmaarse jeugdopleiding verder op de kaart gezet. Zelfs FC Barcelona-directeur Jordi Cruijff stak zijn bewondering niet onder stoelen of banken, vertelt Max Huiberts.

De twee kwamen elkaar vorige maand tegen toen de AZ-talenten het opnamen tegen Barça in de achtste finales van de Youth League. "Rond de wedstrijd heb ik Jordi gesproken en hij gaf aan dat AZ de laatste jaren stappen heeft gemaakt en bekendstaat vanwege de goede opleiding", vertelt technisch directeur Huiberts aan Voetbal International. "Dat was natuurlijk leuk om te horen. De naam Cruijff is automatisch verbonden met opleiden en jonge talenten de kans geven."

Daar bleef het niet bij, onthult Huiberts. "Daarnaast bood Barcelona onze hoofd opleiding Paul Brandenburg en enkele jeugdtrainers de mogelijkheid bij hen een kijkje in de keuken te nemen. Dat schijnen ze lang niet altijd te doen. Volgens mij hadden ze zich aardig ingelezen in hoe wij werken en opleiden. We hebben met Barcelona afgesproken dat we in contact blijven en een keer bij elkaar gaan komen om kennis uit te wisselen."

De talenten van AZ walsten in de knock-outfase van de Youth League al over Eintracht Frankfurt (5-0), Barcelona (3-0) en Real Madrid (4-0) heen. Bij de laatste vier is Sporting Portugal de tegenstander tijdens het finaletoernooi in Genève.