Schuurs gelinkt aan Liverpool en Newcastle: 'Zie hem ook nog slippertjes maken'

Schuurs gelinkt aan Liverpool: 'Niet zo dat het één groot succesverhaal is'

24 april 2023 om 07:18
Laatste update: 24 april 2023 om 09:21

Het gaat Perr Schuurs voor de wind bij Torino en in de Serie A. De voormalig verdediger van Ajax wordt zelfs in verband gebracht met een transfer naar Newcastle United of Liverpool, maar Emile Schelvis, kenner van het Italiaanse voetbal, laat in #DoneDeal van VoetbalPrimeur weten zijn bedenkingen te hebben. 

"Perr is wat beter geworden", zegt de commentator met gevoel voor understatement in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur. "Het is heel simpel: als je in een systeem met drie verdedigers speelt, moet je als centrale verdediger eigenlijk altijd de spits oppakken. Dan ga je de duels aan. Bij Ajax kon je nog weleens vanuit je positie spelen, vanuit de zone. Nu moet je altijd duels winnen, dan word je sterker."

"Ook in aanvallend opzicht wordt met koppen het één en ander van je verwacht", vervolgt Schelvis, die tegelijkertijd op de rem trapt. "Daar heeft hij duidelijk een lijn te pakken, maar ik heb hem ook nog wel de nodige slippertjes zien maken. Het is ook niet zo dat het één groot succesverhaal is. Als ik hem was zou ik nog één jaar in Italië blijven, misschien op een iets hoger niveau dan Torino. Als je hem dan serieus gaat toetsen, kan hij misschien voor Engeland geschikt zijn. Maar dan weet ik niet welk niveau in Engeland dat is. Ik denk eerlijk gezegd categorie Leeds United, Aston Villa."

#DoneDeal is terug! Met in de eerste aflevering een hoofdrol voor gast Emile Schelvis, doelwitten van Ajax, Feyenoord en PSV, een terugblik op AS Roma en transferperikelen in de Serie A. Luister hieronder de hele aflevering!