Calvin Stengs bloeit op bij Royal Antwerp FC

Stengs bloeit op onder 'fijne' Van Bommel: 'Ik hoef niet meer zoveel na te denken'

28 april 2023 om 09:16
Laatste update: 28 april 2023 om 09:50

Calvin Stengs voelt zich helemaal op zijn plek bij Royal Antwerp FC. De Nederlander komt onder trainer Mark van Bommel dit seizoen na een mindere periode bij OGC Nice tot bloei in België en staat nog altijd in de contactlijst van bondscoach Ronald Koeman. 

Stengs maakte in de zomer van 2021 de overstap van AZ naar Nice, waar hij niet helemaal uit de verf kwam. Dit seizoen gaat het bij Antwerp stukken beter. De linkspoot was onder Van Bommel goed voor drie doelpunten en zes assists. "Mark is een fijne man om mee te werken. Ik heb hier ook niet altijd goed gespeeld, maar hij laat me staan en geeft me vertrouwen", aldus Stengs in gesprek met het Algemeen Dagblad

Stengs speelt bij Antwerp voornamelijk als middenvelder, iets wat hem goed af gaat. "Ik voel wel dat acties weer lukken zoals voorheen en dat ik belangrijk ben. Zeker nu ik vanaf het middenveld de lijnen kan uitzetten. Het gaat weer op de automatische piloot. Ik hoef niet meer zoveel na te denken." Komende zondag wacht voor Stengs en zijn teamgenoten de bekerfinale tegen KV Mechelen. "Ik heb zelf nog nooit een prijs gepakt en drie bekerfinales verloren, twee met AZ en één met Nice, dus laat het zondag maar gebeuren. Ja ik voel me weer de oude Calvin Stengs, dus hopelijk kan ik belangrijk zijn."

Oranje
Nu hij weer langzaam terugkeert naar zijn oude vorm, lijkt een terugkeer in Oranje tot de mogelijkheden te behoren. "Ik maakte in 2019 (tegen Estland, red.) onder Ronald koeman mijn debuut, dus hij kent me. Maar ik moet gewoon presteren en dan komt het vanzelf weer."

(edited)