Interessante clausule voor Ajax in Güler-contract: 'Kan er nog uitgesloopt worden'

Interessante clausule voor Ajax in Güler-contract: 'Kan er nog uitgesloopt worden'

29-04-2023 16:33
50

Fenerbahce-talent Arda Güler staat op de radar bij Ajax. De achttienjarige aanvaller heeft een clausule in zijn contract, die het voor Ajax haalbaar maakt om hem voor relatief weinig geld over te nemen. In #DoneDeal wordt de tweevoudig Turks international besproken.

"Een sierpaardje, een rasvoetballer", klinkt het als het over Güler gaat. Het talent kwam dit seizoen in 27 officiële duels voor Fenerbahce in atie. "Daarin maakte hij zes goals en gaf hij vier assists." Niet heel bijzonder, maar Güler deed dat in minder dan duizend minuten. "Gemiddeld heeft hij slechts 161 minuten nodig voor een doelpunt."

Wedden

Meer odds

"Berghuis, die je bij Ajax als speler het meest met Güler kan vergelijken, staat op 271 minuten per goal en Xavi Simons op 186. Wat dat betreft: er zit potentie in." De Turk heeft een voor Ajax gunstige clausule in zijn contract. "Als hij dit seizoen niet de 1.500 speelminuten haalt, is hij voor vijf miljoen euro op te halen. Maar, rustig aan: de familie Güler heeft goede banden met Fenerbahce. Er wordt verwacht dat die clausule er nog uit wordt gesloopt."

Turkse media onderschrijven deze informatie. De kans is groot dat Güler een nieuw contract gaat tekenen. In die nieuwe verbintenis wordt naar verluidt een afkoopclausule van 35 miljoen euro opgenomen.