Fabrizio Romano: naast Liverpool toont ook Arsenal interesse in Gravenberch

'Ook Arsenal denkt aan Gravenberch, die verzoek neerlegt bij Bayern'

30 april om 13:28

Ryan Gravenberch heeft Bayern München verzocht om zich niet te hard op te stellen in mogelijke onderhandelingen met Liverpool en Arsenal. Beide Premier League-grootmachten tonen interesse in de ex-Ajacied, weet Fabrizio Romano.

De transferexpert meldde eerder deze week al dat het kamp Gravenberch in mei om tafel gaat met Bayern München. De twintigjarige middenvelder kwam met hoge verwachtingen over van Ajax, maar hij vertolkt slechts een bijrol in de Allianz Arena. Hij speelde bijvoorbeeld pas 350 minuten in de Bundesliga. Gravenberch staat daarom open voor een transfer.

Volgens Romano toont naast Liverpool ook Arsenal interesse. The Gunners werden onlangs in verband gebracht met Mohammed Kudus, maar ook Gravenberch wordt als mogelijke versterking gezien voor de nummer acht-positie. "Het grote probleem voor Gravenberch blijft Bayern", zegt de Italiaan in zijn column voor Caught Offside. "Zij willen Ryan behouden, daar zijn ze duidelijk over. In mei is er een vergadering om de situatie te bespreken."

Gravenberch beklaagde zich onlangs in gesprek met Voetbal International over het gebrek aan kansen. "Ik heb nog niet met de clubleiding gesproken, dus wacht wel af en zie wel wat er gaat gebeuren. Maar het is wel duidelijk dat deze rol niet overeenkomt met mijn verwachtingen", zei hij. De elfvoudig Oranje-international heeft onder meer last van de concurrentie van Joshua Kimmich en Leon Goretzka.