'Ajax-smaakmaker Kudus of Mount kan nieuwe nummer 8 van Arsenal worden'

'Ajax-smaakmaker Kudus of Mount kan nieuwe nummer 8 van Arsenal worden'

27-04-2023 21:24 Laatste update: 21:31
57

Mohammed Kudus wordt in Engeland opnieuw in verband gebracht met een transfer naar Arsenal of Manchester United. Zowel The Athletic-verslaggever David Ornstein als transferexpert Fabrizio Romano gaat in op de toekomst van de Ghanees bij Ajax.

Volgens Romano tonen Manchester United en Arsenal interesse in de 22-jarige Kudus, die nog tot medio 2025 vastligt in de Johan Cruijff Arena. De transferverslaggever acht het aannemelijk dat er komende zomer wat staat te gebeuren rond de middenvelder annex aanvaller. Op dit moment is er echter nog niets concreet, vertelt hij aan Caught Offside.

Ornstein weet dat Kudus nadrukkelijk op het lijstje staat van Arsenal, net als Declan Rice, Moises Caicedo en Mason Mount. Volgens de toonaangevende Britse journalist ziet manager Mikel Arteta van The Gunners een nummer acht in de Ghanese international, zo vertelt Ornstein bij Peacock. Daarmee concurreert Kudus met Mount om een transfer naar Londen. Rice of Caicedo moet dan weer de nieuwe nummer zes worden.

Eerder meldde The Athletic al dat Ajax zo'n 45 miljoen euro verlangt. Kudus was dit seizoen goed voor achttien treffers en vijf assists in 38 officiële duels voor Ajax. De dribbelaar liep begin april een blessure op, maar mogelijk kan hij in de KNVB Beker-finale tegen PSV zijn rentree maken.