'Ajax heeft Bosz benaderd'

'Ajax weet genoeg en polst Peter Bosz voor hoofdtrainerschap'

30 april 2023 om 22:54
Laatste update: 1 mei 2023 om 09:15

Peter Bosz is benaderd om vanaf volgend seizoen trainer te worden bij Ajax. Dat meldt Sjoerd van Ramshorst. De NOS-presentator baseert zich op berichtgeving van zijn collega's bij de radio. 

Het nieuws werd zondagavond door Van Ramshorst gebracht bij Studio Voetbal. Het is vooralsnog niet duidelijk of het contact meteen na de verloren bekerfinale tegen PSV is gelegd, of dat er al in een eerder stadium een lijntje is uitgelegd naar de trainer die Ajax in het seizoen 2016/2017 naar de Europa League leidde. 

Jeroen Stekelenburg, journalist van de NOS, vindt het logisch klinken. "Misschien kan Heitinga als zijn assistent werken, een mooie rol. Het komt voor hem nu veel te vroeg om het schip vlot te trekken in de chaos waarin Ajax verkeert."

Heitinga nam begin dit jaar het takenpakket over van de ontslagen Alfred Schreuder. Na een goede reeks verkeert Ajax nu in een mindere fase, met de verloren bekerfinale tegen PSV als nieuwstee tegenslag. 

Na een conflict met Edwin van der Sar, nog altijd de algemeen directeur van de club, verliet Bosz Ajax in de zomer van 2017 voor Borussia Dortmund. Onlangs maakte hij - ook bij Studio Voetbal - bekend met Ajax te willen praten, mocht de club daar interesse in hebben.