Opvallende steun Van Hanegem voor Heitinga bij Ajax

Van Hanegem schaart zich achter Heitinga: 'Ik zou dat wel willen zien bij Ajax'

1 mei om 06:36
Laatste update: 1 mei om 09:12

Ajax kan John Heitinga 'gerust' een kans geven om aan te blijven als hoofdtrainer. Dat stelt Willem van Hanegem, die vindt dat de opvolger van Alfred Schreuder niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor het mislukte seizoen in Amsterdam.

Ajax verloor zondagavond de finale van de KNVB Beker en moet nu alles op alles zetten om in de laatste vier Eredivisie-speelrondes op de tweede plek te eindigen. Dat wordt nog een zware dobber: nummer twee PSV heeft drie punten meer en komende zaterdag komt nummer vier AZ op bezoek in Amsterdam. De resultaten daargelaten, vindt Van Hanegem dat Heitinga niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor het verval van Ajax.

'Het zou belachelijk zijn om Heitinga af te rekenen op deze verloren bekerfinale. Je kunt hem gerust een kans geven om langer trainer van Ajax te blijven. Ik zou dat wel willen zien', aldus De Kromme in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad. 'Ik heb hem bij Oranje meegemaakt en hij is echt wel een goede jongen. Geef hem maar de kans om het te laten zien met een volledige voorbereiding. Daar hoef je echt geen buitenlandse trainer voor te halen. Dat is toch ook maar afwachten of het iets wordt?'