'Jongste debutant van Barcelona wil toekomst aan club geven: 'Hij is ongelofelijk'

'Jongste speler Barcelona wil na 'ongelofelijk debuut' toekomst aan club geven'

1 mei om 15:41
Laatste update: 1 mei om 16:09

Lamine Yamal werd afgelopen weekend op vijftienjarige leeftijd de jongste debutant ooit van FC Barcelona. Als het aan de aanvaller ligt speelt hij ook nog wel even voor de Spaanse club, want hij mikt op een contract bij de Catalanen.

Volgens MARCA wil het talent heel graag bij Barcelona blijven. Bij die club is de constructie dat je vanaf je zestiende jaar een profcontract mag tekenen en dat wordt Yamal in juli van dit jaar. Verschillende topclubs liggen op de loer voor het talent uit de jeugdopleiding, maar hij lijkt zijn toekomst aan Barcelona te willen verbinden. De gesprekken zijn nog bezig, maar een jawoord zou al gegeven zijn.

Zijn ploeggenoot Raphinha gloeide van trots na het debuut van Yamal tegen Real Betis. "Toen ik zo oud was als hij speelde ik nog voor mijn lokale vereniging", vertelt de Braziliaan over Yamal. "Het is ongelofelijk wat hij heeft gedaan. Hij heeft zo veel kwaliteiten en hij kwam nog dichtbij een doelpunt ook. Jammer dat het niet lukte, maar ik weet zeker dat hij er nog veel zal gaan maken."