Bosz-gerucht gerectificeerd: 'Hij zegt zelf dat hij niet benaderd is door Ajax'

Bosz-gerucht gerectificeerd: 'Wil niet zeggen dat het niet gaat gebeuren'

1 mei 2023 om 16:12
Laatste update: 1 mei 2023 om 16:16

Het is inderdaad niet waar dat Peter Bosz door Ajax is benaderd om vanaf volgend seizoen hoofdtrainer te worden. NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg rectificeert het nieuwtje daags nadat het naar buiten kwam.

Na de finale van de KNVB Beker meldde NOS-presentator Sjoerd van Ramshorst dat Bosz door Ajax was gepolst. Maarten Wijffels, journalist voor het Algemeen Dagblad, trok het 'nieuws' al in twijfel en maandagmiddag bevestigt Stekelenburg dat het niet klopt. "Ik werd net gebeld door de redacteur van Studio Voetbal. Dat bericht kwam gisteren heel laat binnen, zo rond 23.00 uur. Dat is niet het moment om nog even te bellen of iets klopt, dus dat is vanmorgen nog gebeurd. Het blijkt niet te kloppen", zegt hij in de NOS Voetbalpodcast.

"Peter Bosz ontkent het zelf en zegt dat hij niet benaderd is door Ajax. Dat wil niet zeggen dat het niet gaat gebeuren, maar het bericht van gisteren is in elk geval ontkracht", vervolgt Stekelenburg. Bosz werd onlangs al wel benaderd door FC Twente. Op dit aanbod ging de Apeldoorner niet in. De Tukkers hebben Joseph Oosting aangesteld als opvolger van Ron Jans.