Bekertopscorer Van der Linden tikkeltje teleurgesteld door KNVB

Onverwachte bekertopscorer tikkeltje teleurgesteld door KNVB: 'Toch jammer'

2 mei om 12:04
Laatste update: 2 mei om 14:10

Floris van der Linden werd topscorer van de KNVB Beker, maar ontving geen onderscheiding voor die topprestatie. De spits van halvefinalist Spakenburg had op meer gehoopt, vertelt hij aan ESPN.

Van der Linden hoopte stilletjes op een beloning voor zijn topscorerstitel. "Ik ben wel door de KNVB uitgenodigd. Ik weet niet of ze er wel wat mee doen. Ik heb in ieder geval nog niks ontvangen. Het is altijd leuk voor de toekomst. Straks kan ik het aan mijn kleinkinderen laten zien en zeggen: kijk, opa was toen de topscorer", vertelt de 27-jarige aanvaller, die dit bekerseizoen vijf keer scoorde voor Spakenburg.

De KNVB bevestigt aan ESPN dat ze geen bekers uitdelen voor dergelijke verdiensten, tot teleurstelling van Van der Linden. De spits suggereert alternatieve prijzen en vindt dat een grote beker of bokaal niet nodig is. "Dat is toch jammer. Ik had wel wat leukers verwacht vanuit de KNVB. Een kleinigheidje is al genoeg hoor. Al wordt het een naamplaatje met een klein bokaaltje, dan ben ik al tevreden", stelt Van der Linden lachend voor.