Spakenburg treedt naar buiten na homofobe spreekkoren tegen PSV en start onderzoek

Spakenburg treedt naar buiten na homofobe spreekkoren tegen PSV en start onderzoek

07-04-2023 18:05
107

Spakenburg komt met een statement, naar aanleiding van de spreekkoren aan het adres van Xavi Simons in de halve finale van de KNVB Beker tegen PSV. De tweededivisionist start een onderzoek en wil de mensen die verantwoordelijk zijn voor de ongewenste spreekkoren opsporen.

Tijdens de halve finale op Sportpark De Westmaat waren er bij balcontacten van Simons homofobe spreekkoren te horen. Spakenburg neemt volledig afstand van de ongewenste spreekkoren en keurt het 'onwenselijke spreekgedrag' af. 'Dit hoort niet thuis op de sportvelden (en ook niet daarbuiten), spreekkoren van dien aard hebben geen enkele positieve toegevoegde waarde op onze geliefde voetbalsport' schrijft voorzitter Marc Schoonebeek.

'Wij zullen 'de groepen van de spreekkoren' nader onderzoeken en betrachten de betrokkenen hiermee te confronteren, te wijzen op de kwetsende gevolgen hiervan en passende maatregelen te treffen.' Spakenburg heeft deze week contact met de directie van PSV. De club benadrukt dat BVO's, amateurclubs en de KNVB tezamen naar een oplossing moeten zoeken.

PSV won het bekerduel met 1-2. De Eindhovenaren nemen het in de finale van het bekertoernooi op tegen Ajax.