Waarom Feyenoord de degradatiestrijd in de Premier League op de voet volgt

Miljoenen voor het grijpen: Feyenoord volgt Engelse degradatiestrijd op de voet

2 mei om 16:45
Laatste update: 2 mei om 16:53

Feyenoord wordt mogelijk dit weekend als kampioen, maar volgt op de achtergrond ook de Premier League op de voet. In de onderste regionen van de Engelse competitie vindt er een gevecht om lijfsbehoud plaats en Feyenoord kijkt toe met bovengemiddelde belangstelling. VoetbalPrimeur legt uit waarom dit de Rotterdammers zo interesseert.

Uitgaande zomertransfers Feyenoord

Feyenoord steunt Leeds United en AFC Bournemouth in het gevecht om handhaving. Bij de twee clubs lopen twee voormalige Feyenoord-spelers rond: respectievelijk Luis Sinisterra en Marcos Senesi. De Colombiaan en Argentijn verlieten de Eredivisie-koploper voor de kelder van de Premier League en leverde in totaal 40 miljoen euro op voor de Rotterdammers. Door bonussen kunnen die bedragen nog verder oplopen.

Te Kloese moedigt Leeds en Bournemouth aan

Dennis te Kloese, algemeen directeur van Feyenoord, liet zijn clubvoorkeur een paar maanden geleden doorschemeren in een interview met het Engelse medium The Athletic. Hij hoopt dat Leeds United en Bournemouth zich handhaven om een simpele reden. "Als die twee clubs erin blijven, dan krijgen wij meer geld", verklaart Te Kloese, die refereert aan de extra bonussen die zijn bedongen in de deals rond Sinisterra en Senesi. Het is niet bekend hoeveel miljoenen er precies aan vast hangen.

Sinisterra vreest, Senesi kan bijna feestvieren

Leeds staat er momenteel slechter voor dan Bournemouth en hangt net boven de degradatiezone, op de zeventiende plek. Bij Bournemouth verloopt het seizoen beter, maar ook daar zijn ze nog niet honderd procent zeker van handhaving. The Cherries staan op de dertiende plaats en hebben een voorsprong van negen punten op The Whites, met nog zes speelrondes te gaan.