FC Twente-revelatie getipt bij Ajax: 'Eigenlijk enige reële optie in Eredivisie'

Ajax getipt te kijken bij Twente voor linksback: 'Hij is de enige reële optie'

2 mei om 20:33
Laatste update: 2 mei om 21:00

Data-analist Sam Planting heeft de naam van Gijs Smal laten vallen voor de linksbackpositie bij Ajax. In Het Parool vertelt de analist dat de back van FC Twente een ideale optie voor Ajax zou zijn, als de Amsterdammers nogmaals in de eigen competitie durven vissen.

'Als de Amsterdammers het nogmaals met een eredivisieback aandurven, is er eigenlijk maar één reële optie op de Nederlandse velden: Gijs Smal', luidt de analytische conclusie van Planting. 'Hij is dit seizoen met enige afstand de beste back in aanvallend opzicht.' Eerder haalde Ajax al Owen Wijndal van AZ en die kwam nog niet uit de verf. Of de Amsterdammers dus nogmaals in de Eredivisie willen kijken is maar de vraag.

Smal wordt niet geroemd om zijn verdedigende kwaliteiten, die volgens Planting ook zijn zwakke punt zijn. Aanvallend heeft de verdediger van FC Twente wel alles dat Ajax nodig heeft. 'Niet alleen is hij gevaarlijk met loopacties buitenom, hoge voorzetten vanaf de zijlijn en lage ballen vanaf de rand van het zestienmetergebied. Sinds het vertrek van Noussair Mazraoui heeft de achterhoede van Ajax die laatste kwaliteit niet meer in huis.'