'Bayern klopt mogelijk weer bij Ajax aan: Álvarez op shortlist'

'Bayern klopt mogelijk weer bij Ajax aan: middenvelder op shortlist'

2 mei 2023 om 23:22

Bayern München heeft zijn oog op Edson Álvarez laten vallen. De 25-jarige Mexicaan staat op een shortlist met mogelijke versterkingen voor het middenveld, zo meldt BILD dinsdag.

Duitse media meldden onlangs dat Thomas Tuchel een 'type Casemiro' wil aantrekken, omdat de trainer in Joshua Kimmich meer een nummer acht ziet. Álvarez is één van de opties om de nieuwe balansbewaker bij Bayern te worden. Hij staat op een shortlist in de Allianz Arena, aldus BILD.

Álvarez is uitgegroeid tot steunpilaar bij Ajax, waar hij nog een contract tot medio 2025 heeft. Afgelopen zomer zag hij een transfer naar Chelsea aan zijn neus voorbij gaan, omdat de Amsterdammers niet mee wilden werken. De kans lijkt groot dat hij komende zomer alsog vertrekt uit de Johan Cruijff Arena. In maart werd de balveroveraar nog in verband gebracht met Liverpool. Ajax nam Álvarez in de zomer van 2019 over van Club América, dat zo'n vijftien miljoen euro ontving.

Bayern nam vorig jaar Ryan Gravenberch al over van Ajax, terwijl Noussair Mazraoui transfervrij werd opgepikt. In de winter volgde Daley Blind. Met Matthijs de Ligt is er bovendien een vierde ex-Ajacied bij Bayern actief.