'Feyenoord mag hoop koesteren ondanks sollicitatiegesprek Slot bij Spurs'

'Feyenoord mag hoop koesteren ondanks sollicitatiegesprek Slot bij Spurs'

2 mei om 23:38

Tottenham Hotspur heeft Arne Slot uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, zodat hij zijn plannen kan ontvouwen. Dat vertelt Valentijn Driessen bij Vandaag Inside. Toch is de Feyenoord-trainer niet de favoriet om bij de Premier League-topclub aan de slag te gaan. 

Driessen gaat er in de uitzending van dinsdag zelfs van uit dat Slot bij de Eredivisie-koploper blijft, omdat Xabi Alonso volgens De Telegraaf de eerste keuze is. Waar Britse media veelal spreken van een tweestrijd tussen Julian Nagelsmann en de 44-jarige Nederlander, meent de ochtendkrant dat de Bayer Leverkusen-trainer bovenaan het lijstje staat van Tottenham Hotspur.

Voorzitter Daniel Levy zou de druk van de achterban voelen door de matige sportieve prestaties en bovendien vreest hij voor een vertrek van sterspeler Harry Kane naar Manchester United. Hij wil daarom een grote naam naar Londen halen. De Spanjaard was succesvol als speler van Liverpool, Real Madrid en Bayern München en timmert nu ook als trainer aan de weg. Met Leverkusen bezet hij de zesde plek in de Bundesliga en staat hij in de halve finale van de Europa League.

Volgens Driessen zijn ze in Engeland wel onder de indruk van Slot. De Telegraaf schrijft dat de trainer er zelf van overtuigd is dat hij de speelwijze van Feyenoord bij elke Premier League-club kan implementeren. Zijn zaakwaarnemer Rafaëla Pimenta voerde eerder al gesprekken met Crystal Palace, maar dat leidde niet tot een deal.

De Rotterdammers mogen hoop blijven koesteren op een langer verblijf, klinkt het. De club zou er alles aan willen doen om Slot nog minstens één jaar te behouden. Dat kan door hem een forse salarisverhoging te geven en te zorgen voor echte versterkingen. Als Slot met Feyenoord goed presteert in de Champions League, zet hij zichzelf bovendien extra in de etalage.