'Messi ontvangt grootste aanbieding ooit in voetbal'

'Serieuze concurrentie Barça: Messi ontvangt grootste aanbieding ooit in voetbal'

3 mei 2023 om 12:15
Laatste update: 3 mei 2023 om 13:09

FC Barcelona krijgt geduchte concurrentie in de strijd om Lionel Messi. Volgens L'Équipe is een terugkeer naar Camp Nou lang niet vanzelfsprekend voor de 35-jarige Argentijnse ster.

De toonaangevende Franse sportkrant schreef al dat een breuk in de maak is tussen Messi en Paris Saint-Germain, nadat de aanvaller voor twee weken werd geschorst na een commerciële trip naar Saudi-Arabië. Het is niet geheel toevallig dat de grootste concurrentie voor Barça uit de golfstaat komt. Het wordt zelfs 'de meest logische bestemming' genoemd. 

'De golfstaat bereidt de grootste aanbieding voor die ooit aan een voetballer is gedaan', voegt L'Équipe daaraan toe. Het betreft een aanbieding voor meerdere jaren. Messi en zijn entourage hebben het voorstel serieus in beraad en dat was al zo voor het conflict met PSG. Als de wereldkampioen besluit om naar Saudi-Arabië te vertrekken dan stoot hij zijn eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo van de troon als bestbetaalde sporter. 

Bovendien komen de twee elkaar weer tegen. Messi zou namelijk voor Al Hilal moeten gaan spelen, terwijl Ronaldo actief is bij concurrent Al-Nassr. De Argentijn kan overigens ook naar de Verenigde Staten, waar het Inter Miami van David Beckham interesse toont. Voor Barcelona dreigt het, mede door de financiële situatie, nog een hele klus te worden om Messi te overtuigen van een terugkeer.