Blind wil niet stoppen: 'Je hebt bepaalde opties en maakt afwegingen'

Blind wikt en weegt: 'Of wil ik dichtbij Amsterdam blijven spelen?'

3 mei om 13:55

Daley Blind wikt en weegt zijn opties komende zomer. De 33-jarige verdediger loopt uit zijn contract bij Bayern München en moet op zoek naar een nieuwe club.

Blind streek in december neer bij Der Rekordmeister, nadat zijn contract bij Ajax was ontbonden. Hij moest de defensieve kopzorgen in de Allianz Arena verlichten, maar een langer verblijf is vrijwel uitgesloten. De 101-voudig international is nog niet van plan om te stoppen. "Zolang mijn lichaam het goed volhoudt en ik blijf hopelijk blessurevrij, dan wil ik het zo lang mogelijk volhouden. Ik hoop nog wel drie, vier jaar", zegt hij in de podcast Football Is Life van FC Afkicken.

Waar zijn toekomst ligt, weet Blind nog niet. De linkspoot twijfelt tussen een kleinere club in een grote competitie of een grotere club in een kleine competitie. "Dat is precies waar ik veel over nadenk. Je hebt bepaalde opties en je maakt bepaalde afwegingen. In onze carrière hebben we altijd voor de prijzen gespeeld of meegedaan. Dan maak je de keuze: kies je voor een grotere competitie bij een waarschijnlijk mindere club, waar je mee gaat doen in de middenmoot. Of kies je voor een lager niveau, maar dan wel bij een topclub die meedoet in de titelstrijd."

Blind heeft zijn keuze nog niet gemaakt. "Het ligt ook aan het land van de competitie. Wil ik kiezen voor het leven of kies ik puur voor het voetbal? Of een combinatie? Of kies ik iets dichtbij Amsterdam, zodat ik af en toe naar huis kan? Dat zijn veel factoren waar ik nog over twijfel. De ene keer sta ik op met die keuze, de andere dag met de andere keuze", stelt de veelzijdige verdediger. "Maar het sportieve plaatje staat voor mij op de eerste plaats."

Ajax-terugkeer
Of een terugkeer bij Ajax een optie is, vertelt Blind niet. Wel ziet hij zichzelf nog eens voor de Amsterdammers werkzaam zijn. "Ik zie mezelf ooit weer terugkeren bij Ajax, op welke manier dan ook", zei hij eerder. "Ik voel me wel verbonden aan de club. Ik ben Ajacied en ik keer niet zomaar op mijn 28e - in de beste tijd van mijn carrière - terug bij Ajax."