Excelsior waarschuwt Feyenoord-fans:

Waarschuwing voor Feyenoord-fans: 'Geen ID-bewijs betekent geen toegang'

4 mei om 15:25

Mocht het resultaat gunstig uitpakken voor Feyenoord komende zondag, dan hebben de Rotterdammers het kampioenschap binnen. Uit tegen Excelsior moet er gewonnen worden, maar de Kralingers willen er alles aan doen dat er niet alleen maar Feyenoord-fans in het stadion zitten.

Op de clubwebsite kondigt de huidige nummer 16 van de Eredivisie aangescherpte veiligheidsmaatregelen aan, waaronder identiteitskaarten-controles. "Alle tickets moeten op naam staan van degene die het ticket gebruikt. De tickets worden bij de poort gecontroleerd, net als het ID-bewijs van de bezoekers. Geen ID-bewijs betekent ook geen toegang en er wordt dan ook geen restitutie verleend van de kosten van het ticket!"

Mocht PSV aankomende zaterdag punten verspelen op Het Kasteel bij Sparta Rotterdam, dan is Feyenoord bij winst op Excelsior landskampioen. Dat zou voor de zestiende keer in de historie van de club zijn. Om die reden proberen Feyenoord-fans op alle mogelijke manieren aan kaarten te komen. Daar steken de Kralingers nu dus een stokje voor.

Mocht het scenario zich ook daadwerkelijk ontvouwen en Feyenoord pakt zondag al de titel, dan komt er nog geen huldiging. Volgens de gemeente Rotterdam was dit niet haalbaar en zal de huldiging van de Feyenoorders dus pas volgende week zijn.