Ajax heeft Stijn Spierings op de korrel

'PSV krijgt concurrent in strijd om Spierings: ook Ajax geïnteresseerd'

5 mei om 07:00
Laatste update: 5 mei om 07:12

Ajax houdt Stijn Spierings in de gaten, aldus De Telegraaf. Eerder werd al bekend dat de middenvelder van Toulouse interesse van PSV geniet, maar volgens de ochtendkrant zijn ook de Amsterdammers gecharmeerd van de 27-jarige spelverdeler. 

Donderdagavond maakte Voetbal International al bekend dat Spierings in de belangstelling staat van PSV. 'Behalve PSV heeft ook Ajax hem op de korrel', voegt De Telegraaf daar een dag later aan toe. Ali Dursun, de zaakwaarnemer van Spierings, bevestigt noch ontkent de interesse van de Nederlandse topclubs tegenover de krant.

Spierings kwam in Nederland in het verleden uit voor respectievelijk AZ, Sparta en RKC Waalwijk, alvorens hij via Levski Sofia de overstap naar Frankrijk maakte. Mocht Ajax daadwerkelijk concreet werk maken van zijn komst, dan zou hij zomaar in de voetsporen kunnen treden van Edson Álvarez, wiens vertrek bij Ajax komende zomer aannemelijk lijkt.

Spierings is dit seizoen één van de uitblinkers bij het Nederlands getinte Toulouse, dat vorige week onder meer dankzij twee doelpunten van spits Thijs Dallinga de Franse beker veroverde. Spierings speelde dit seizoen al 32 competitieduels in Ligue 1 en was daarin goed voor twee doelpunten en één assist.