Messi laat statement los over vechtscheiding met PSG: 'Wil mijn excuses aanbieden'

Messi trekt boetekleed aan in statement: 'Wacht af wat de club met me gaat doen'

5 mei 2023 om 17:30
Laatste update: 5 mei 2023 om 17:42

Lionel Messi heeft gereageerd op de ophef die er is ontstaan rond zijn trip naar Saudi-Arabië. In een bericht op zijn eigen Instagram liet hij zich uit over de trainingen die hij miste, omdat hij de reis naar de oliestaat moest maken. Dit leverde hem een schorsing van twee weken op bij Paris Saint-Germain.

"Normaal hebben we na een wedstrijd altijd een dag vrij", begint Messi aan zijn uitleg over het onaangekondigde tripje naar Saudi-Arabië. "Ik dacht dat dit deze week ook was, daarom vertrok ik. Deze reis stond al erg lang gepland en ik kon hem niet annuleren. Ik had dat al een keer eerder gedaan. Ik wil mijn excuses aanbieden aan mijn teamgenoten en ik wacht af wat de club met deze situatie gaat doen."

Messi bevestigt daarmee niet dat hij al geschorst is door PSG. Volgens eerdere berichten moet hij twee weken toekijken en mag hij ook niet trainen bij de club. Mede door die beslissing zou Messi zijn vertrekwens kenbaar hebben gemaakt. PSG heeft zelf nog niet gereageerd op het voorval rond de trip. Ze hebben zich wel uitgesproken over de acties van de fans, die beledigende liederen zongen over de Argentijn en het huis van ploeggenoot Neymar bezochten. PSG keurt dit gedrag ten strengste af.