'Barça valt voor verleidelijke aanbieding uit Engeland en wil Fati verkopen'

'Barça valt voor verleidelijke aanbieding uit Engeland en wil Fati verkopen'

07-05-2023 13:25
34

FC Barcelona is bereid om Ansu Fati te verkopen. De Catalanen zijn gezwicht voor een lucratief voorstel van Wolverhampton Wanderers, meldt Diario SPORT.

Volgens de sportkrant biedt de Premier League-club dertig miljoen euro voor Fati plus Rúben Neves. Die aanbieding vindt Barcelona te verleidelijk om af te slaan. De koploper van La Liga hoopt voor 30 juni een grote transfer af te ronden om die in de jaarcijfers over dit seizoen op te kunnen nemen. Het laatste woord is nu aan de twintigjarige aanvaller.

De komeetachtige ontwikkeling van Fati is tot stilstand gekomen door meerdere blessures. Dit seizoen is de zevenvoudig Spaans international geen basisspeler in Camp Nou. Toch blijft hij zelf het liefst bij Barcelona, waar hij ook zijn jeugdopleiding genoot. De clubleiding en zaakwaarnemer Jorge Mendes proberen hem op andere gedachten te brengen. Zij zien Wolves als de ideale stap om weer wekelijks in actie te komen. Dan zou Fati over enkele seizoenen weer de stap naar een Europese topclub kunnen wagen.

SPORT weet dat Xavi eerder niet heel enthousiast was over de mogelijke komst van Neves. Hij zal zich echter neerleggen bij het besluit van de technische leiding, dat de 26-jarige Portugees wel als waardevolle toevoeging ziet voor het middenveld. Zeker als hij in een financieel aantrekkelijke deal voor Fati wordt betrokken.