Eredivisie-flops: liefst vier keepers, duo van Ajax en dissonant aan PSV-zijde

Eredivisie-flops speelronde 31
8 mei om 11:00

Het is tijd voor de wekelijkse floplijst na speelronde 31 van de Eredivisie, met daarin plaats voor liefst drie keepers die allemaal kunnen terugkijken op een zeer matige wedstrijd. Ook de kersverse degradant FC Groningen en PSV zijn vertegenwoordigd. Ajax levert een duo af. 

Jasper Cillessen (NEC): Het zijn op zijn zachtst gezegd niet de weken van Cillessen. De keeper maakte in april al twee blunders tegen Vitesse en ging afgelopen zaterdag in het duel met sc Heerenveen opnieuw in de fout. Het leverde de Nijmegenaren uiteindelijk een nederlaag op, en Cillessen wellicht zijn plek in Oranje?

Isak Määttä (FC Groningen): Een van de meest matige Groningers. De Noor maakt al het hele seizoen geen indruk en liet zich ook tegen Go Ahead allesbehalve van zijn beste kant zien. 

Guus Til (PSV): Weet zijn neusje voor de goal de laatste weken nauwelijks waar te maken. Zo ook tegen Sparta Rotterdam, toen hij na ruim een uur spelen van heel dichtbij zijn voet niet tegen de bal kreeg. Voetballend komt hij niet mee.

Brian Brobbey (Ajax): Zijn wedstrijd tegen AZ toonde grote gelijkenissen met de bekerfinale van 30 april. Brobbey was opnieuw gevaarlijk en zorgde voor diepte in het Ajax-spel, maar had wederom écht moeten scoren. 

Adil Auassar (Sparta Rotterdam): Speelde slechts een halfuur, maar was daarin wel grotendeels verantwoordelijk voor de treffer van PSV. De ervaren verdediger liet zich veel te makkelijk wegzetten door Fábio Silva, die de bal uiteindelijk via Nick Olij bij de scorende Anwar El Ghazi kreeg.

Devyne Rensch (Ajax): Is weer fit, maar nog niet op zijn oude niveau. De rechtsback liet zich een paar keer makkelijk wegzetten en werd daarop een keer aangesproken door zijn zeventienjarige collega-verdediger Jorrel Hato.

Kjell Scherpen (Vitesse): De boomlange sluitpost laat zo nu en dan zien echt goed te kunnen keepen, maar blijft grote fouten maken. Zo ook tegen Fortuna Sittard, toen hij zich liet verrassen in de korte hoek bij een schot van Umaro Embaló.

Tomas Suslov (FC Groningen): Deelde in de algehele malaise bij Groningen, dat volgend seizoen uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. Het had halverwege de eerste helft zomaar 0-2 kunnen worden, maar toen ging de Slowaak voor eigen succes. 

Marco van Ginkel (Vitesse): De romantische terugkeer van de middenvelder is nog geen daverend succes. Tegen Fortuna was hij een van de minste spelers aan de zijde van de Arnhemmers, die nog altijd niet zeker zijn van lijfsbehoud.

Calvin Mac-Intosch (SC Cambuur): Het was weer een gatenkas achterin bij Cambuur, dat tegen Utrecht vocht tegen het onontkombare lot: degradatie. Mac-Inthosh liet zich in de eerste helft zowel bij de 0-1 als de 0-2 echter wel heel makkelijk kloppen in de lucht. 

Robbin Ruiter (SC Cambuur): De doelman nam na ruim een uur spelen een terugspeelbal totaal verkeerd aan, wilde dat corrigeren maar maakte daarbij een overtreding die hem een strafschop kostte. Zag er ook bij de 0-1 niet heel goed uit.