Groningen informeerde bij Buijs om voor laatste zes duels stokje over te nemen

Groningen informeerde bij Buijs om voor laatste zes duels stokje over te nemen

10-05-2023 14:09 Laatste update: 16:04
40

Danny Buijs wilde aan het eind van de competitie niet meer terugkeren bij FC Groningen om ze te helpen bij de strijd tegen degradatie. De Trots van het Noorden polste bij Buijs of hij voor de laatste zes wedstrijden het stokje over wilde nemen van Dennis van de Ree, maar volgens de RTV Noord-podcast De Koffiecorner zag de trainer hier het nut niet van in.

"Als ze me in december of januari hadden gevraagd, dan had ik het waarschijnlijk wel gedaan. Maar richting het einde van het seizoen had het geen nut meer", was de conclusie van de oud-trainer over de vraag of hij Groningen voor de laatste zes duels nog zou leiden. Later bevestigde Buijs zelf aan VoetbalPrimeur dat hij inderdaad door de club is gevraagd voor het slot van het seizoen. Uiteindelijk besloot FC Groningen dus om Dennis van der Ree tot het einde te laten zitten, met de degradatie tot gevolg.

De complete paniek bij Groningen die resulteerde tot het belletje naar Buijs, is te zien bij meer degradatiekandidaten. Bij Leeds United in Engeland is het idee wel doorgezet. Daar werd vier wedstrijden voor het einde Sam Allardyce aangesteld om die duels te leiden. Zijn eerste wedstrijd ging echter al verloren tegen Manchester City.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!