'Achteraf goed dat ik die fout heb gemaakt, nu kon ik Kökcü ervoor behoeden'

'Achteraf goed dat ik die fout heb gemaakt, nu kon ik Kökcü ervoor behoeden'

15-05-2023 11:56
4

Ozan Kökcü is apetrots op zijn broertje Orkun, die zondag als aanvoerder de landstitel greep met Feyenoord. De twee jaar oudere middenvelder van FC Eindhoven ziet het als loon naar werken.

"Ik ben ongelofelijk trots op wat mijn broertje presteert. Het kampioenschap van Feyenoord is in de eerste plaats voor Orkun, maar ook voor de hele familie een geweldig moment. We hebben een lange weg afgelegd", zegt Ozan Kökcü in een interview met De Telegraaf.

Die weg leidde voor de huidige middenvelder van Eindhoven langs clubs in Turkije en Azerbeidzjan. "Op mijn achttiende ben ik van Feyenoord onder 19 naar Bursaspor gegaan. Dat heeft niet goed uitgepakt. Ik heb daardoor een hele periode gemist in mijn ontwikkeling."

Kökcü kwam erachter dat in het buitenland anders wordt aangekeken tegen talent. "Toen Orkun ongeduldig was, omdat hij bij Feyenoord nog geen kans kreeg terwijl hij het in de Youth League heel goed deed, was er heel concrete interesse van grote clubs uit Turkije. Galatasaray, Besiktas en Fenerbahçe wilden hem allemaal."

"Toen hebben we er met zijn allen op aangedrongen bij hem om geduld te hebben en te kiezen voor zijn ontwikkeling bij Feyenoord. Ik was in Turkije geweest en wist hoe het daar gaat met jonge spelers. Dan is het achteraf wel goed geweest dat ik die fout heb gemaakt, zodat ik mijn broertje ervoor heb kunnen behoeden", besluit de oudste Kökcü-broer.