Toulouse zet Aboukhlal uit selectie na beschuldiging van vrouwonvriendelijkheden

Toulouse zet Aboukhlal uit selectie na beschuldiging van vrouwonvriendelijkheden

15-05-2023 21:50
129

Zakaria Aboukhlal is door Toulouse uit de selectie gezet. Naar aanleiding van onderzoek van RMC Sport heeft de Franse bekerwinnaar besloten dat de 23-jarige aanvaller voorlopig voor zichzelf moet trainen. Toulouse is zelf ook een onderzoek gestart.

Aboukhlal zou een van de vijf spelers zijn geweest die zich niet wilde associëren met een statement rond de internationale dag tegen homofobie. RMC Sport claimt dat er een andere reden ten grondslag ligt aan de schorsing van de voormalig AZ-speler. Tijdens de festiviteiten na de winst van de Coupe de France zou het mis zijn gegaan.

Wedden

Meer odds

De selectie van Toulouse werd toegesproken door Laurence Arribagé, locoburgemeester en wethouder sport van de stad. Arribagé vroeg om stilte, toen het lawaaierig werd. "Thuis praten vrouwen niet zo tegen mannen", zou Aboukhlal geroepen hebben. Arribagé wilde in een reactie niet bevestigen of het voorval zich inderdaad heeft voorgedaan. Het Franse medium, dat zich baseert op diverse bronnen, is 'door meerdere getuigen' overtuigd van zijn gelijk.

In eerste instantie werd Aboukhlal niet bestraft. Toch ontbrak hij afgelopen weekend tegen Nantes, omdat hij weigerde een shirt te dragen waarop zijn rugnummer in regenboogprint was afgedrukt. Een dag later wordt de aanvaller, na het onderzoek van RMC, alsnog gestraft.