'Concurrentie voor Ajax, PSV en AZ: ook Engelse interesse in Mbuyamba'

'Concurrentie voor Ajax, PSV en AZ: ook Engelse interesse in Mbuyamba'

16-05-2023 12:46 Laatste update: 14:47
21

Ook Celtic en Watford zijn geïnteresseerd in Xavier Mbuyamba. De 21-jarige Nederlandse verdediger, die ook interesse zou genieten van de Nederlandse top, maakt dit seizoen veel indruk bij FC Volendam

Eerder maakte transferexpert Fabrizio Romano al bekend dat PSV, Ajax en AZ Mbuyamba in de gaten houden. Sky Sports voegt daar nu Celtic en Watford aan toe. Eerstgenoemde werd onlangs nog kampioen van Schotland en beschikte in het verleden met Virgil van Dijk al eens over een Nederlandse topverdediger. 

Mocht Mbuyamba naar Watford verkassen, dan treft hij daar een landgenoot. Wesley Hoedt, eveneens centrale verdediger, staat sinds begin dit jaar onder contract bij The Hornets, die dit seizoen op de elfde plek eindigde. Mbuyamba heeft een verleden in Engeland, waar hij in de jeugd van Chelsea speelde. 

Zelf weet hij nog niet zeker wat hij gaat doen. "Mijn zaakwaarnemer is in Nederland en binnenkort bespreken we wat er allemaal speelt. Maar de belangrijkste vraag is of een overstap goed voor mij is.  Als dat niet zo is, dan blijf ik. Ik heb gezegd dat ik maximaal twee jaar bij FC Volendam blijf en dit is het eerste seizoen", zo liet hij weten in gesprek met De Telegraaf.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!